понеділок, 3 червня 2013 р.

5 червня - Всесвітній день охорони навколишнього середовища

«Грандіозні речі робляться грандіозними засобами. Одна природа робить велике даром»
 Герцен А. І.
 
Всесвітній день охорони навколишнього середовища, який щороку 5 червня звертає увагу людей на проблеми екології, проводиться під егідою Організації Об'єднаних Націй. Головна мета свята — стимулювати активну діяльність світового співтовариства, спрямовану на збереження балансу в природі та навколишньому середовищі.
Свято відзначається з 1972 року. Тоді вперше було заявлено на весь світ про серйозні проблеми навколишнього середовища. Учасники історичної Стокгольмської конференції вирішили заснувати це свято, щоб сприяти просуванню ідеї бережливого ставлення до природи.


 
В ООН стверджують, що тільки міжнародне співробітництво може гарантувати подальший безпечний розвиток планети. Важливо також реалізовувати ці ідеї локально, щоб кожна дитина, що Всесвітній день охорони навколишнього середовища посадила дерево, взяла участь у прибиранні території, змогла усвідомити всю важливість охорони навколишнього світу.
Заходи до Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища проводяться в більшості країн світу як на державному рівні, так і на рівні невеликих колективів, шкіл, дворів, кварталів.
 
«Природа так про все подбала, що всюди ти знаходиш, чому вчитися»
 Леонардо да Вінчі



Немає коментарів:

Дописати коментар