понеділок, 8 липня 2013 р.

8 липня в Україні – День родини

Український День родини відносно молоде свято і відзначаєтся з 2012 року. Відповідний Указ Президента України № 1209/2011 «Про відзначення в Україні деяких пам’ятних дат і професійних свят» був підписаний 30 грудня 2011 року.
 
Святкування цього дня має щорічний характер і встановлено на 8 липня.
Родина–організована соціальна група, а її представники пов’язані між собою не тільки спільністю побуту, але і взаємною моральною відповідальністю, а також соціальною необхідністю, яка зумовлює потребу суспільства в духовному і фізичному самовідтворенні, звідси, мабуть і пійшов вираз: сім’я – осередок суспільства.
Необхідно відзначити, що в міжнародному співтоваристві День сім’ї засновано Генеральною Асамблеєю ООН ще в 1993 році і відзначається 15 травня. В Росії існує «День сім’ї,любові та вірності», який також відзначається 8 липня.


Також сьогодні Прем’єр-міністр України Микола Азаров привітав українців з нагоди Дня родини.
«Від імені Уряду та від себе вітаю з Днем родини! Уряд і надалі докладатиме зусиль для підтримки і зміцнення сім’ї, відновлення сімейних цінностей, створення умов для виховання та всебічного розвитку наших дітей.Бажаю всім українським родинам міцного здоров’я, щасливої долі та непохитної твердості родинних стосунків», – інформує прес-служба КМУ.

Немає коментарів:

Дописати коментар