неділю, 9 березня 2014 р.

Сторожниця вшанувала Великого сина великого народу



Сторожницький будинок культури разом із сільською бібліотекою зібрали жителів села на вечір пам'яті «Стежками Великого Кобзаря», присвячений ювілею великого українського поета, художника, славного сина українського народу Тараса Григоровича Шевченка.
         Беручи до уваги останні події в Україні перед початком програми всі присутні вшанували хвилиною мовчання тих хто загинув на майдані відстоюючи волю українського народу. В рамках заходу, всі насолоджувались творами Кобзаря у виконанні Ланової Юлії.
Т.Г.Шевченко залишив нам свої неоціненні духовні надбання – твори та світлу пам’ять про себе. Впродовж вечора були презентовані художні картини митця через кінопроектор, а також відео про нелегкий життєвий шлях одного з найвідоміших великих українців.  Директор будинку культури Йосип Посипанко був ведучим вечора, і користуючись нагодою привітав всіх присутніх жінок від імені сільської ради, виконавчого комітету та від себе особисто із прекрасним святом – Міжнародним жіночим днем.
Також у приміщенні сільської ради та бібліотеці організовано книжково – ілюстративні виставки «Великий син великого народу».
І на завершення, щоб продовжити ідею Шевченка, який пробуджував любов до своєї Батьківщини, боровся за демократію та незалежність і в цей нелегкий для України час став Духовним гетьманом майдану діти вирізали з паперу «голубів миру». Розмалювали їх та написали своє прохання про відсторонення війни до російських політиків та президента. Всі побажання відправили поштою до Посольства Російської Федерації в Києві, щоб продемонструвати, що і Сторожниця за мир в Україні.

Немає коментарів:

Дописати коментар